Min lokala hjälte 2020

På bilden: Vinnaren av Min lokala hjälte i Botkyrka och Salem 2020 Magnus Nylund, förra årets vinnare Maria Abdiyo samt Hallunda Centrums centrumchef Lena Palioura. Foto: Christian Lärk / Mitt i.

Grattis Magnus Nylund!

Idag korade Lokaltidningen Mitt i vinnaren i tävlingen Min lokala hjälte i Botkyrka och Salem och det blev ingen mindre än Magnus Nylund. Prisceremonin hölls i Hallunda Centrums Saluhall idag på förmiddagen, dock utan publik för att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Firandet och diplomutdelningen sändes live på centrumets Facebooksida för den som ville delta.

Magnus Nylund är en hjälte i många Fittjabors ögon och vann likväl tävlingen Min lokal hjälte 2020. Han är Fittjabon som lägger ner tid och engagemang för att ge ortens ungdomar en chans att komma på rätt bana i livet. Outtröttligt har Magnus, som till vardags jobbar på fritidsgården Fittjapulsen, hjälpt ungdomarna med uppkörning, tagit dem på fisketurer, skidtur till Romme och andra aktiviteter. Detta engagemang har hållit ungdomarna borta från att hänga i centrum eller hamna snett i livet. Dessa ideella insatser har prisats tidigare och i år är det Lokaltidningen Mitt i Botkyrka och Salems läsare som har nominerat honom till hjälte. 

Priset tackade Magnus hjärtligt för idag och en längre intervju med honom finner ni att läsa i tidningen Mitt i:s nästa nummer den 15 september.