Hallunda Daglig Verksamhet

Daglig verksamhet erbjuder arbetsuppgifter inom olika verksamheter för dig som har funktionsnedsättning. Målet är att ge dig som inte står till arbetsmarknadens förfogande möjlighet att delta i arbetslivet.

När du har daglig verksamhet är det viktigt att du får en sysselsättning som passar just dig. Innehållet ska kännas intressant, meningsfullt och utvecklande. Daglig verksamhet är frivilligt, du bestämmer själv om du vill ha daglig verksamhet eller inte.

Vem kan få daglig verksamhet?
Du kan få daglig verksamhet om du har utvecklingsstörning, autism, autismliknande tillstånd eller en hjärnskada som du har fått i vuxen ålder.

Vad finns det daglig verksamhet?
Daglig verksamhet kan du få inom olika arbetsområden i kommunen, till exempel:
    Butik
    Café
    Djurskötsel
    Hantverk
    Teater
    Media
    Miljöarbete
    Park och trädgård

Du som kan arbeta självständigt och vill förbereda dig för ett arbete på den öppna arbetsmarknaden kan få daglig verksamhet på ett företag. Kommunen samarbetar med flera företag inom olika områden, till exempel:
    Butik
    Bilvård
    Byggföretag
    It-företag
    Lager
    Posthantering
    Restaurang
    Skola och förskola
    Tryckeri
    Vård och omsorg
    Djurskötsel

Så ansöker du
För att ansöka om daglig verksamhet fyller du i och skickar in blanketten "Begäran om särskilda insatser enligt LSS". Du kan använda vår e-tjänst eller ladda ner och skriva ut blanketten längst upp till höger. Du kan också beställa blanketten, och få hjälp att ansöka, genom kontaktcenter på telefon 08-530 610 00.

Om du vill veta mer
Om du vill veta mer om daglig verksamhet ringer du kontaktcenter på telefon 08-530 610 00. Be att få tala med en arbetskonsulent för daglig verksamhet. Du hittar också adresser till våra verksamheter under "Läs mer".

Friskvårdsdag
Daglig verksamhet i Botkyrka kommun anordnar sedan flera år en friskvårdsdag för alla arbetstagare i Daglig verksamhet.